Přes Modravu na Březník a okolo zpátky

Dlouhý náročný výlet z Horské Kvildy krásnými lesy přes Modravu na malebný Březník a okolo zpátky

Délka 33 km, 10 hod
Povrch Lesní cesta, místy trochu kamenitá a asfaltka
Občerstvení Ano, Horská Kvilda, Modrava, Březník ne!, Filipova Huť
Kočárek Terénní
Rok 2016

Z Horské Kvildy od hotelu Rankl s dobrou kuchyní vyrazíme po modré značce lesní cestou z kopce krásným lesem na Antýgl. Zde uděláme malou kličku s červenou značkou, a poté pokračujeme po naučné stezce směrem na Modravu podél plavebního kanálu. Po 2,5 km stojí za to udělat si krátkou zacházku a prohlédnout si pěkný hradlový most Rechle. Dále pokračujeme po červené značce a za 2,5 km jsme v Modravě, kde si můžeme dát dobrý oběd v některé z místních restaurací.

Z Modravy vyrazíme na jih po asfaltce značené modročervenou značkou do mírného kopce na Březník podél bublajícího Modravského potoka. Užijeme si 8,5 km chůze krásnou přírodou v 1. zóně NP. Na Březníku se určitě stojí za to na chvíli zastavit ať už dole na lavičkách nebo nahoře u myslivny.

Když jsme odpočinutí vyrazíme na poslední část cesty zpět po červené značce, ale po 2,5 km zahneme na žlutou značku a opět po asfaltce pokračujeme nejdříve do 2 km dlouhého prudkého kopce, ale pak prakticky po rovině směrem na Filipovu Huť, kde je možnost dalšího občerstvení.

Pak už nám zbývají poslední kilometry nejdříve chvíli po silnici, a potom u Korýtka doleva po asfaltové cyklostezce 1042 zpět na Horskou Kvildu.

Tento výlet má spoustu kratších variant a lze i přerušit v případě nutnosti v různých místech, rozhodně ale stojí za to dorazit na samotný Březník. Celý výlet lze absolvovat také na kole kromě sjezdu od hotelu Ranklu na Antýgl, kde je kolo zakázané.