Z Vlachovic kolem rybníku Sykovec

Středně náročný výlet klidnou krajinou Vysočiny

Délka 10 km
Povrch Polní, lesní cesta, asfaltka a chvíli i cestou podmáčeným terénem
Občerstvení Ano, vynikající
Kočárek Terénní

Vyrážíme z Vlachovic po modré značce polní cestou na sever. Cestou se nám otevírají hezké výhledy do okolí. Po kilometru vcházíme do lesa, míjíme rybník Sykovec, a pak po silnici procházíme skrz obec Tři studně. Nenecháme se zlákat ani jednou z restaurací po cestě, na hlavní silnici zahneme doprava po zelené značce a po 300 metrech doleva do pěkného lesa stále po zelené.

Po lesní cestě obejdeme celý Medlovský rybník až dojdem k hotelu Medlov. Za hotelem medlov zahneme doprava stále po zelené a pokračujeme dobrodružnou stezkou občas podmáčeným terénem a kličkujeme mezi spadanými stromy. Pasažéři v kočárku jsou u vytržení skoro více než rodiče. Dobrodružství vyvrcholí přejezdem po improvizovaném mostku složeném ze dvou klád položených na malou skoro-bažinku. Po kilometru se dostaneme zpátky na normální lesní cestu na rozcestí Nad Medlovem. Celý úsek se dá obejít o trochu delší cestou po klidné silnici a lesních cestách dále od Medlovského rybníku.

Dvěma zatáčkami se dostaneme na silnici v místě nazvaném Rokytenská – rozcestí, kde zahneme doprava a po silnici přes hráz rybníka Sykovec se vrátíme do obce Tři Studně, kde si dáme zasloužený oběd v penzionu Tři Studně s pěkným prostředím a dobrou kuchyní (http://pension-tristudne.cz/). Poté se stejnou cestou přes les a pole vrátíme do Vlachovic.

1 komentář u „Z Vlachovic kolem rybníku Sykovec“

  1. Pingback: Žďárské vrchy na víkend - Výletník s kočárkem

Komentáře jsou uzavřeny.